ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ

 


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ





ΑΛΦΕΙΟΣ: ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΤΗΝ 13-12-2020 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ !!! ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ 18-12-2020 ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ 13-12-2020 ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ. ( ΤΩΡΑ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2020 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ )

Κατασκοπεία Ρόδος: «Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα μου» δήλωσε, εννοώντας την Τουρκία, ο 56χρονος μάγειρας πλοίου που συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας ελληνικών πολεμικών πλοίων στο Καστελόριζο. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν φορητό υπολογιστή και κινητά τηλέφωνα που εντόπισαν στο σπίτι του. Την ίδια στιγμή, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου, που φέρεται να είναι το άτομο που είχε στρατολογήσει το μάγειρα, ζήτησε και πήρε προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να απολογηθεί. https://www.alphafreepress.gr/2020/12/13/ellada/kataskopeia-rodos-eleytheros-o-56xronos-to-ekana-gia-tin-patrida-mou/

…………………………………..
Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου συνελήφθη νωρίτερα στη Ρόδο
Συνελήφθη στη Ροδόπη από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής και ο 52χρονος μάγειρας, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο ο οποίος μετά την απόλυσή του από το πλοίο στο οποίο εργαζόταν είχε μεταβεί στην Κομοτηνή.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής η σύλληψη του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας του νησιού. Ήδη ο 35χρονος βρίσκεται αυτή την ώρα στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρόδου, προκειμένου να δώσει κατάθεση σε προανακριτικό στάδιο για τα όσα του καταλογίζονται και στο πλαίσιο του σχετικού εντάλματος της ανακρίτριας Ρόδου συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 35χρονος αρνείται την όποια εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

Στους δύο κατηγορουμένους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για τέσσερα αδικήματα και βάσει αυτών εκδόθηκαν και τα εντάλματα σύλληψής τους. https://www.protothema.gr/greece/article/1076276/kataskopeia-rodos-sunelifthi-sti-rodopi-kai-o-mageiras-kataskopos/
…………………………
Γιατί η ΕΥΠ και οι άλλες υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν τώρα τη δράση των δύο κατασκόπων σε Κω και Νίσυρο
Το ενδεχόμενο ο 54χρονος μάγειρας Μεχμέτ στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο και ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου Ρόδου Σαμπαχατίν Μπαϊράμ να κατέγραφαν τις δραστηριότητες αλλά και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και τη Νίσυρο εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές. Πέρα από το εύρος των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι άνδρες των ελληνικών υπηρεσιών και τα οποία καταδεικνύουν την πολύμηνη δράση των δύο κατηγορουμένων ως κατασκόπων, το γεγονός ότι το πλοίο που εργαζόταν ο 54χρονος πραγματοποιούσε επίσης δρομολόγια και στα δύο παραπάνω νησιά έχει οδηγήσει τις έρευνες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την ΕΥΠ, επικουρικές έρευνες ως προς τη δράση των δύο κατασκόπων διεξάγουν και στρατιωτικοί κύκλοι, σε μία επιπλέον προσπάθεια να καταγραφεί όχι μόνο το μέγεθος των πληροφοριών που έχουν μεταφερθεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), αλλά και το εύρος των περιοχών και τοποθεσιών στις οποίες επικέντρωσαν τη δράση τους οι δύο κατάσκοποι.

Να σημειώσουμε πως στην κατοχή των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων οι οποίοι κατασκόπευαν υπέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών βρέθηκαν περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων, ονόματα και αριθμοί πλοίων αλλά και στιγμιότυπα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι της Ρόδου. Με βάση τα όσα αποκάλυψε στις ελληνικές αρχές ο 54χρονος μάγειρας, ο ίδιος στρατολογήθηκε από τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο Σαμπαχατίν Μπαϊράμ, με την υποχρέωση να του παρέχει πληροφορίες γύρω από την κατανομή και τη δράση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης, όπως π.χ το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελόριζο, τον αριθμό των ανδρών στο νησί, στοιχεία ταυτότητας μελών αλλά και διοικητών της ελληνικής φρουράς και άλλα.

Σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου, η δράση των δύο κατασκόπων αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική και αυτό παρά την εντύπωση που επιδιώκουν να δημιουργήσουν, ενδεχομένως αθέλητα, ορισμένοι ότι οι πληροφορίες που παρείχαν προς την τουρκική ΜΙΤ ήταν χαμηλού επιπέδου. «Η αξία που έχει η ανθρώπινη εμπλοκή στη συλλογή των πληροφοριών είναι ανεκτίμητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την όποια τεχνολογία έχει αναπτυχθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να θεωρεί κάποιος ότι αρκεί η δορυφορική εικόνα ή το πέταγμα ενός μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους ή ενός drone πάνω από τον στόχο για να αντληθούν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί λόγου χάρη ένα drone να καταγράψει κατά προσέγγιση τον αριθμό των ανδρών πάνω σε ένα νησί, δεν μπορεί να καταγράψει όμως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Εάν δηλαδή πρόκειται για οπλίτες που απλά υπηρετούν τη θητεία τους εκεί ή πρόκειται για άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Επίσης δεν μπορούν να καταγράψουν πλήρως ούτε και το είδος των όπλων που μπορεί να έχουν μεταφερθεί σε κάποια τοποθεσία ή τις δυνατότητές τους. Όλα αυτά όμως γίνονται πιο εύκολα όταν υπάρχει κάποιο “ανθρώπινο μάτι” το οποίο θα δει εκ του σύνεγγυς, θα αξιολογήσει και εν συνεχεία θα μεταφέρει με κάθε ακρίβεια στους αποδέκτες του όλες τις πληροφορίες που κατέγραψε» σημειώνουν χαρακτηριστικά. https://www.protothema.gr/greece/article/1075869/oi-kataskopoi-sto-kastelorizo-kategrafan-posoi-frouroun-to-nisi-pote-allazoun-kai-kiniseis-upovruhion/



ΠΗΓΗ:ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.
15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.
15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.
15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.
15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .
15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.
ΣΕΛΙΔΑ 29 από 40

20.0 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

20.1. Αποτελούν Εθνικό παράγοντα ασφαλείας, εσωτερικό και εξωτερικό.
20.2. Οι μυστικές υπηρεσίες θα εργάζονται αποκλειστικά προς όφελος και εξυπηρέτηση του Ελληνικού Έθνους και κανενός άλλου.
20.3. Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί ένα τεράστιο έργο, που είναι άκρως κρίσιμο για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους μας.
20.4. Η Πολιτεία θα εξοπλίσει και θα εξασφαλίσει με όλα τα υπερσύχρονα μέσα την υπηρεσία της Εθνικής Ασφαλείας.
20.5. Θα παράσχει κάθε υλικοτεχνική υποδομή, ανεξάρτητες πηγές πληροφοριών και προσέγγισης από δορυφορικές εγκαταστάσεις μόνο Ελληνικές και συστήματα υποβοήθησης του έργου τους.
20.6. Μισθολογικά θα είναι πλήρως καλυμμένοι για να προσφέρουν τις άκρως απαραίτητες – χρήσιμες υπηρεσίες τους προς την Πολιτεία.





ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΗΤΙΑ ΕΡΧΕΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΕ ΔΟΜΗΜΕΝΑ
ΜΕ 
ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ



ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ



ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ
https://enthymisi.blogspot.com/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: http://www.artemis-sorras.gr2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://http://txs.oramaellas.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου