Κέρκυρα: Ζοφερή η εικόνα σε ξενοδοχεία, καταλύματα


Μεγάλες μονάδες κλειστές ή σε μερική λειτουργία, «κερδισμένα» κυρίως τα ξενοδοχεία που συνδέονται άμεσα με μεγάλους τουρ οπερέιτορ

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας έως το Σεπτέμβριο
Δεκάδες είναι οι ξενοδοχειακές μονάδας που δεν πρόκειται να ανοίξουν και αυτή την εβδομάδα, παρά την επανέναρξη των αεροπορικών συνδέσεων με το εξωτερικό, ενώ αρκετές είναι αυτές που έχουν ειδοποιήσει το προσωπικό τους ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν φέτος καθόλου ή θα ανοίξουν μόνο κομμάτια της μονάδας απορροφώντας πολύ μικρό ποσοστό από το εργατικό τους δυναμικό.
Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θηριώδες σε μέγεθος Messoghi Beach δεν θα ανοίξει και έχει μάλιστα ήδη ειδοποιήσει το προσωπικό του. Το πολυτελές Marbella θα δουλέψει μόνο συγκεκριμένες πτέρυγες με περιορισμένο προσωπικό που δεν θα ξεπερνά τα 100 άτομα, ενώ αντίθετα το Sandy Beach όχι μόνο θα ανοίξει σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές Ιουλίου, αλλά οι κρατήσεις δείχνουν πως θα έχει και μία πολύ μεγάλη πληρότητα!
Αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλες τις τουριστικές περιοχές της Κέρκυρας, με πολλά ξενοδοχεία (κυρίως μικρά και μεσαία) είτε να μην ανοίγουν ή να ανοίγουν με περιορισμένο προσωπικό και λειτουργία και… βλέποντας και κάνοντας.
Αντίθετα, μονάδες που έχουν αποκλειστικά συμβόλαια ή άμεση εταιρική σχέση με μεγάλους ευρωπαϊκούς τουρ οπερέιτορ, έχουν ενταχθεί σε μία καθετοποίηση της λειτουργίας τους και θα έχουν καλές πληρότητες αφού ο τουρ οπερέιτορ φροντίζει για αυτό από το κλείσιμο των πακέτων μέχρι τη δρομολόγηση των απαραίτητων πτήσεων.
Κλειστά εστιατόρια, καφε, μπαρ…
Μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο, δεν θα έχουν μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά και οι υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις σε κάθε περιοχή.
Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή γνωστού επιχειρηματία εστίασης στην περιοχή της Μεσσογγής προς το CorfuPress.com: «Αν δεν ανοίξει το Ακτή Μεσσογγή και υπολειτουργήσουν τα περισσότερα ξενοδοχεία σε Μεσσογγή και Μωραΐτικα, είναι δυνατόν να ανοίξουν τα δεκάδες εστιατόρια, καφέ και μπαρ που βρίσκονται εδώ; Σε ποιον θα πρωτοπάνε οι τουρίστες για να φάνε; Οι περισσότεροι δεν θα ανοίξουν, με κίνδυνο όσοι έρθουν να κάνουν διακοπές σε μια περιοχή – φάντασμα»!
ΣΕΤΕ: Ανύπαρκτη η κίνηση, κλειστά τα ξενοδοχεία!
Την ίδια ώρα, την παράταση του μέτρου της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας με το προσωπικό των τουριστικών επιχειρήσεων έως και το Σεπτέμβριο του ΄20, ζητά με επιστολή του στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών ο ΣΕΤΕ.
Το αίτημα, το οποίο απευθύνεται στους Γ. Βρούτση και Χρ. Σταϊκούρα, αφορά την επέκταση του μέτρου τόσο για τα καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, όσο και για τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία έως το τέλος της σαιζόν.
Στην επιστολή του ο ΣΕΤΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις και προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα μέλη του τις καλύτερες προϋποθέσεις επιβίωσης επιχειρήσεων και εργαζομένων, είναι κοινός τόπος ότι η κατάσταση είναι δυναμική και τα μέτρα θα πρέπει να επανεξετάζονται ανάλογα με τα δεδομένα: «Από την 1η Ιουνίου έχει αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας, ενώ από τις 15 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει πτήσεις στα αεροδρόμια Αθηνών – Θεσσαλονίκης και έχουν ανοίξει και τα οδικά σύνορα σε τέσσερις μεθοριακούς σταθμούς. Παρ‘όλα αυτά, η κίνηση παραμένει σχεδόν ανύπαρκτη και τα περισσότερα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας παραμένουν κλειστά, χωρίς να έχουν ανακοινώσει ημερομηνίες ανοίγματος. Αυτό προφανώς συμπαρασύρει σε απραξία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία.
Δεδομένου ότι τα πράγματα δε φαίνεται να αλλάζουν άμεσα, από την άλλη όμως είναι κρίσιμη η δημιουργία συνθήκης που θα αποτρέψει απολύσεις, ζητούμε να εξετάσετε άμεσα και να προχωρήσετε στην επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τουριστικά γραφεία και λεωφορεία και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, όπως ήδη έχει γίνει για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις. Αναμένουμε τις ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για συνεργασία, προκειμένου να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας», καταλήγει η επιστολη.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟΒΛΗΤΟ.ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ Ε.ΣΥ. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΔΩΣΕ  ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου